Servische homo’s weer grote verliezers

Gepubliceerd op 8 oktober 2012 op Weblog De Jaap

Zwaaiend met een regenboogvlag binnen de vier muren van een conferentiezaaltje. Zo dicht zijn Servische homo’s afgelopen weekend gekomen bij het houden van een Gay Parade. Uit protest tegen weer een verbod op een echte Parade, hielden ze zaterdag een treurige ‘Pride binnen vier muren’.

Drie dagen eerder sprak de nieuwbakken Servische premier Dacic (een bekend gezicht uit een duister verleden) het al verwachte verbod uit. De beslissing om de homo-optocht af te gelasten werd ingegeven door ernstige veiligheidsrisico’s. Net als vorig jaar. De Parade werd ook toen (een dag voordat ie gehouden zou worden) verboden. De dreiging kwam uit extreem-rechtse hoek, zogenaamde hooligans hadden aangekondigd de Parade neer te komen slaan. (…) Lees verder op De Jaap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s