Kroatië-Servië: De wedstrijd van het decennium

Flag-Pins-Serbia-CroatiaVrijdag 22 maart 2013. Een datum die al maanden in de agenda’s van vele Kroaten en Serviërs stond genoteerd. Ook in die van de autoriteiten en veiligheidsdiensten. Want de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Kroatië en Servië is niet alleen een historische wedstrijd (de eerste keer dat de naties als onafhankelijke landen tegen elkaar uitkomen), maar ook één met een hoog risico. Zowel in Zagreb als in Belgrado bleef het vrijdagavond- en nacht rustig. Vooral te danken aan de strikte veiligheidsmaatregelen die door autoriteiten van beide landen werden getroffen. Servische fans waren niet welkom in het stadion in Zagreb. Sterker nog, ze werden het land niet binnengelaten. Omgekeer zullen Kroatische voetbalfans in september (als dezelfde derby in Belgrado wordt gehouden) niet welkom zijn in Servië.

Vrijdagmorgen vertelde ik erover op de Belgische en Nederlandse radio.

VRT Radio 1

KRO Goedemorgen Nederland, radio 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s